De Antwerp Smart Zone: maak dàt mee!

Kunnen technologie en innovatie het leven in de stad veiliger en aangenamer maken? Kunnen ze ervoor zorgen dat de koerier in je straat altijd een vrije parkeerplaats vindt, of dat het minder vervelend wordt om voor het rode licht te staan wachten?

Wat is de Antwerp Smart Zone?

De Antwerp Smart Zone is een voorproefje van de stad van morgen. Met slimme camera’s en sensoren die met elkaar verbonden zijn, worden oplossingen gezocht om veiliger de straat te kunnen oversteken, of om zuiniger om te springen met licht op een plein in het donker.

lees meer

Waar is de Antwerp Smart Zone?

De Antwerp Smart Zone ligt pal in Sint-Andries, een typisch Antwerpse buurt met smalle woonstraten, veel volk, drukke winkels en café’s, weinig parkeerplaatsen, enzovoort. Het is een miniatuurversie van de stad – ideaal om er experimenten op te zetten.

Ontdek de projecten in de Antwerp Smart Zone

Vragen, opmerkingen en klachten

Met al je vragen en/of opmerkingen kan je altijd terecht bij ons via het e-mailadres privacy@antwerpsmartzone.be. Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit: gegevensbeschermingsautoriteit.be.

Privacy gegarandeerd

De Antwerp Smart Zone maakt gebruik van camera’s en sensoren die bewegingen registreren en analyseren. Het project wordt begeleid door een gespecialiseerd team dat waterdichte garanties biedt voor de privacy van iedere burger.

Alle gegevens die verzameld worden

  • worden bij gehouden voor de minimale termijn die nodig is om ze te kunnen verwerken
  • worden anoniem opgeslagen
  • worden beschermd tegen diefstal en hacking
  • kunnen enkel worden opgevraagd in het kader van een gerechtelijk onderzoek
  • worden volledig volgens de GDPR-wetgeving verwerkt.